Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Onsdag d. 1. februar 2023, kl. 14:00
Jørgen Stormgaard
Korsvejstræf: Karen Blixen og kristendommen ved Jørgen Stormgaard

I Karen Blixens forfatterskab finder man talrige eksempler på en striks og moraliserende fortolkning af kristendommen, og det er tydeligt, at fortælleren forholder sig kritisk til dette standpunkt; men samtidig støder man på en positivt ladet fremstilling af de kristne budskaber, hvor der lægges vægt på det enkelte menneskes gudgivne egenskaber. ”Jeg ser ikke skæbnen for mig som en gud uden ansigt, for hvem mennesket må bøje sig i frygt og bæven. For mig ligger menneskets skæbne i samspillet mellem dets væsen og dets omgivelser,” sagde Karen Blixen i 1959.

I Den afrikanske farm lyder det således: ”Stolthed er Bevidstheden om, og Troen på den tanke, som Gud havde, da han skabte os. For den stolte Mand er denne Tanke altid nærværende, at det er hans Mål at fuldbyrde den.” Gud skal være vores egentlige pejlemærke – ikke de holdninger, den moral og de fordomme, vi møder hos vores omgivelser.

Jørgen Stormgaard er cand.mag. i fransk og engelsk og har bl.a. undervist på Københavns Universitet og ved Folkeuniversitetet i København. De seneste 25 år har han holdt foredrag om Karen Blixens liv og forfatterskab.