MAR

Dato Onsdag d. 1. marts 2023, kl. 14:00
Hanne Rosenberg

Thit Jensen. (1876-1957)

”Hun var en flamme”. Sådan sammenfattes Thit Jensens liv og gerning på mindestenen i fødebyen Farsø i Himmerland. Hun blev som sin berømte bror, Johs. V. Jensen, forfatter; men har især skrevet sig ind i Danmarkshistorien som en af de første kvindesagsforkæmpere. Hun trådte på patriarkatets ømmeste ligtorne, frygtløst - forkætret og elsket som foredragsholder i 1920-og 30erne.Hun var medstifter af ”Frivilligt moderskab”, og ”Foreningen for sexuel oplysning”.

Vi skal følge hende på hendes ”valkyrieridt” for kvinders ret til selvbestemmelse, som har fået en fornyet aktualitet i lyset af de sidste års ”Me-too” bevægelse.

Foredragsholder er Hanne Rosenberg, tidl. sognepræst i Jesuskirken