Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Korsvejskirken
We create relations
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sogneaften med tapas - om Cuba

JAN
19

Sogneaften med tapas - om Cuba


Dato Torsdag d. 19. januar 2023, kl. 18:30
Sted Korsvejskirken, Sirgræsvej 81, 2770 Kastrup
Medvirkende
Sven-Erik Simonsen
Sogneaften med tapas - om Cuba

Aftenens foredrag handler om den meget vanskelige situation Cuba er i for tiden med USA's blokade, der koster Cuba millioner hver dag i tabte indtægter og øgede udgifter. Dertil er Cuba tynget af, at corona-pandemien dels har belastet sundhedssystemet, men nok så alvorligt har mere end halveret Cubas turistindtægter.

Men alt er langtfra jammer og klage:  Cuba er et socialistisk velfærdssamfund - et fattigt velfærdssamfund, men et samfund, der sikrer mad, bolig, uddannelse, sundhed, kultur og sport til hele sin befolkning.

Og Cuba er et demokratisk samfund hvor befolkningen aktivt deltager i lovgivning og ledelse af landet. Landet fik sin nye grundlov i 2019 og i september 2022 vedtog man en ny og skelsættende familielov."

Desuden skal vi høre en historisk cubansk anekdote om at "komme i himlen" og en vittighed om at "komme i helvede".

Foredraget bliver holdt af Sven-Erik Simonsen, som er formand for Dansk-Cubansk Forening og har været det i 25 år. Har besøgt Cuba 16-18 gange, seneste i oktober 2022, som rejseleder for en gruppe, hvis program havde overskriften "Sundhed og Socialisme".

Inden foredraget byder kirken på tapas, et glas vin og i løbet af aftenen får vi mulighed for at lytte til cubansk musik:  Trioen Patria Grande spiller et par numre.